Fizika nap 2017 győr

Népvándorlási hullám, tengerjárás, hullámok a sportban vagy a művészetben. Ezekkel a problémákkal is foglalkoztak a Krúdy Gyula Iskola diákjai az intézmény hagyományos Fizika Napján. Pénteken a hullám volt a nap témája a Krúdyban, ahol negyvennél is több helyszínen mutatták be és magyarázták el a kísérleteket, illetve jelenségeket a tanulók, a látogatók interaktív közreműködésével.

Kísérletek, jelenségek és problémák. Ezekről szólt a pénteki nap a Krúdyban. A hullám volt a 12. Fizika Nap központi témája, ezzel kapcsolatban zajlottak bemutatók az iskola aulájában. A diákok hetekig készültek a látványos programra, amelynek célja egyrészt a közösségépítés, másrészt pedig, hogy a középiskolások érthető módon magyarázzák el a különböző jelenségeket a kisebbeknek.

- Évekkel ezelőtt a természettudományok népszerűsítése érdekében indult a Fizika Napja programsorozat, mostanra azonban már jóval több ennél, hiszen rólunk, a Krúdys közösségről is szól, a közösségi munkáról, egymás segítéséről egy jó cél érdekében" - mondta Bejcziné Mosolits Erika a Krúdy Gyula Gimnázium, Középiskola és Szakképző Iskola igazgatója.

Népvándorlási hullám, tengerjárás, hullámok a matematikában, a sportban és a művészetben. Szinte az egész iskola "hullámzott" a Fizika Napon, amelyre több ezer általános iskolás érkezett, hogy többet tudjon meg a témáról. A kisebbek érdeklődve figyelték a nagyobbak bemutatóit, amelyek érthető módon magyarázták el az egyébként bonyolultnak tűnő dolgokat is.

WP_20170127_13_16_38_Pro.th.jpg WP_20170127_13_16_18_Pro.th.jpg WP_20170127_13_16_08_Pro.th.jpg WP_20170127_12_26_45_Pro.th.jpg WP_20170127_10_36_27_Pro.th.jpg WP_20170127_10_36_21_Pro.th.jpg 14.th.jpg 10391aa.th.jpg 99f98a.th.jpg

- A mai fiatalok inkább a Facebook - on, néhány szavas üzenetekben kommunikálnak egymással, ezen a rendezvényen viszont a középiskolások élőszóban magyarázzák el a különböző kísérleteket és jelenségeket, ami jelentősen fejleszti a kifejező készségüket, ezért is szívesen támogatjuk a Fizika Napot - hangsúlyozta a rendezvény egyik védnöke, dr. Somogyi Tivadar alpolgármester.

Az Antenna Hungária a téma miatt külön is támogatta a rendezvényt. A cég jelenléte egyáltalán nem véletlen Győrben, heteken belül ugyanis stratégiai megállapodást kötnek a Széchenyi István Egyetemmel.

- Minden tiszteletem a Krúdys diákoké és tanároké, elképesztő munkát fektettek a rendezvénybe, ahol nagy öröm, hogy az Antenna Hungária is itt van, velük a közeljövőben stratégiai megállapodást köt a Széchenyi István Egyetem, ami nagy szó az intézmény és a város számára is - emelte ki Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár. Negyvennél is több, különböző állomáson, párhuzamosan zajlottak a látványos bemutatók, mindegyik a hullám témakörében magyarázott el valamilyen érdekes problémát. Egész nap hatalmas volt a tömeg, több ezer kisiskolás érkezett a Krúdy fizika napjára, hogy egy kicsit többet tudjon meg a napi szinten előforduló jelenségekről.